COVID-19

Ο Ελληνας πολίτης στις ημέρες μας ευρίσκεται μέσα σε έναν ορυμαγδό πληροφόρησης ( και παραπληροφόρησης) των media και ειδικά της τηλεόρασης αλλά και των κάθε είδους (ανυπόγραφων) στηλών ποικίλλων ειδησεογραφικών ιστότοπων σχετικά με την πανδημία, με αποτέλεσμα ο καθένας να σχηματίζει την δική του γνώμη και θεωρία,η οποία όμως δυνατόν να σχετίζεται εν μέρει η και καθόλου με ότι είναι πραγματικά γνωστό στην επιστήμη σχετικά με τον κορωνο(α)ιό.

Ο κάθε σωστός και υπεύθυνος πολίτης οφείλει βέβαια να ενημερώνεται για ότι αφορά εαυτόν και τους συνανθρώπους του΄ όμως για θέματα μείζονος σημασίας για την υγεία και εφ όσον θέλει να πληροφορείται πέραν του αρμόδου Ελληνικού κρατικού φορέα (ΕΟΔΥ) και των συναφών ανακοινώσεων των αρμόδιων περί του θέματος ιατρών, πρέπει να παρακολουθεί τα αναγραφόμενα και συνεχώς επικαιροποιούμενα σχετικά με την πανδημία στους ιστότοπους του Αμερικανικού οργανισμού για την πρόληψη και θεραπεία ασθενειών (CDC), του αντίστοιχου Ευρωπαικού (ECDC) καθώς και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO).

Η ενασχόληση σχετικά με την ακριβή ενημέρωση περί της covid μέσω των ποικίλλης φύσεως και αμφίβολης αρμοδιότητας και γνώσης τηλεοπτικών εκπομπών και ιστοτόπων, μόνο σύγχυση (αλλά και ψυχολογικά προβλήματα) δύναται να προσφέρει.


Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.