Γρίππη και αντιγριππικό εμβόλιο

Κάθε χρόνο,κάθε χειμώνα, εκατομμύρια άνθρωποι παθαίνουν γρίππη σε όλο τον πλανήτη,και δεκάδες χιλιάδες άτομα χάνουν τη ζωή τους εξ αιτίας αυτής της ασθένειας’ και όμως το 40% των ατόμων στα οποία είναι διαθέσιμο το αντιγριππικό εμβόλιο ΔΕΝ εμβολιάζονται, και το χειρότερο ΔΕΝ θέλουν να εμβολιασθούν για διάφορους (ιατρικά αστήρικτους) λόγους, οι κυριότεροι εκ των οποίων είναι οι εξής:

  1. Το εμβόλιο προκαλεί γρίππη. Δεν αληθεύει. Το εμβόλιο περιέχει νεκρό η εξασθενημένο τον ιό της γρίππης , ο οποίος δεν μπορεί σε αυτήν τη μορφή να πολλαπλασιασθεί στη θερμοκρασία του ανθρώπινου οργανισμού’ εάν εμφανισθούν συμπτώματα γρίππης μετά τον εμβολιασμό, είτε  το άτομο ήδη είχε μολυνθεί με τον ιό της γρίππης είτε προσβλήθηκε από άλλη παρεμφερή ίωση. Επίσης να μην λησμονούμε ότι επί υγιούς ανοσολογικά ανθρώπου απαιτούνται οπωσδήποτε δύο εβδομάδες για να παραχθεί επαρκής αριθμός αντισωμάτων έναντι του ιού μετά τον εμβολιασμό και επιπλέον εάν εμφανισθεί κλινική εικόνα γρίππης μετά από εμβολιασμό, αυτή είναι σημαντικά ηπιότερη από την συνήθως αναμενόμενη.
  2. Οι υγιείς δεν χρειάζονται εμβολιασμό. Δεν αληθεύει. Είναι μεν πλέον ευαίσθητοι στην λοίμωξη οι  ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όμως ασθενούν

    και οι υγιείς ( αν και ορισμένοι θεωρούνται υγιείς αλλά δεν είναι, γιατί δεν έχει τύχει να εμφανισθεί ακόμα σημείο της υποκείμενης ασθένειας) και επιπλέον μεταδίδουν την γρίππη και στους υπόλοιπους ανθρώπους (ειδικά στα παιδιά και στους ευπαθείς) συνεισφέροντας έτσι στη διασπορά της νόσου. Στις ΗΠΑ η σύσταση είναι για καθολικό εμβολιασμό μετά την ηλικία των 6 μηνών

  3. Η γρίππη είναι σαν το κοινό κρυολόγημα. Δεν αληθεύει. Στις ΗΠΑ το 2017-2018 ασθένησαν 48,8 εκατ – ζήτησαν ιατρική βοήθεια 22,7 εκατ-νοσηλεύθηκαν 959000-κατέληξαν 79.400 άνθρωποι λόγω της γρίππης!
  4. Δεν είναι αποτελεσματικό το αντιγριππικό εμβόλιο. Δεν αληθεύει. Στα παιδιά προστατεύει σε ποσοστό άνω του 65% και στους ενήλικες άνω του 40% (ειδικά στον τύπο Η1Ν1 και ειδικά στην εμφάνιση επιπλοκών).
  5. Πέρασε το φθινόπωρο, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε το εμβόλιο. Δεν αληθεύει, ο εμβολιασμός έχει νόημα να γίνει έως και τον Ιανουάριο-αρχές Φεβρουαρίου, η γρίππη υπάρχει έως και τον Μάρτιο.
  6. Για όλα αυτά, παράκληση :
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.