Παχύσαρκος(η) και υγιής;

Μπορεί κάποιος να είναι παχύσαρκος και υγιής; ΟΧΙ

Ενας παχύσαρκος άνθρωπος που έχει φυσιολογική αρτηριακή πίεση, χοληστερόλη και  σάκχαρο, διατρέχει ακόμα κίνδυνο για καρδιοπάθεια, σύμφωνα με δημοσίευση Κορεατών ερευνητών στην ηλεκτρονική  έκδοση του ‘Journal of the American College of Cardiology’.

Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 14.000 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 30 έως 59 ετών, (χωρίς γνωστή καρδιαγγειακή νόσο και χωρίς παράγοντες κινδύνου)  όσοι ήταν παχύσαρκοι είχαν περισσότερη συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες τους, θέτοντάς τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό επεισόδιο σε σχέση με ανθρώπους φυσιολογικού βάρους.
Παλαιότερα έχουν γίνει πολλές μελέτες γιά να διαπιστωθεί αν υπάρχει ομάδα ανθρώπων που να συνδυάζει την παχυσαρκία και την υγεία. Από αυτές έχει φανεί ότι ακόμα και αν ένας παχύσαρκος άνθρωπος έχει φυσιολογική αρτηριακή πίεση, χοληστερόλη και επίπεδα σακχάρου, τα συγκεκριμένα επίπεδα είναι πιθανό να αλλάξουν με τον epiplokesκαιρό και να μετατραπούν σε παθολογικά , θέτοντας τον ασθενή σε κίνδυνο για καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη,αλλά και  ρευματοπάθεια, ψυχική νόσο και καρκίνο.

Οι Κορεάτες ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι είχαν υψηλότερη συχνότητα  εμφάνισης αρτηριοσκλήρυνσης στις αρτηρίες της καρδιάς σε σχέση με ανθρώπους φυσιολογικού βάρους με αποτέλεσμα αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών’ έτσι λοιπόν παχύσαρκοι άνθρωποι που θεωρούνται υγιείς επειδή δεν έχουν επί του παρόντος παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια, δεν θα πρέπει να θεωρούνται υγιείς από τους γιατρούς τους. Είναι σημαντικό λοιπόν να ενημερωθούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι-ενώ έχουν ακόμα χρόνο, να αλλάξουν τις συνήθειες άσκησης και διατροφής, για να εμποδίσουν μελλοντικό καρδιαγγειακό (και όχι μόνο) συμβάν.

telos

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.