Νέο διατροφικό σκεύασμα για την νόσο Alzheimer

Σε συνέχεια των εξαιρετικά ενδιαφερουσών ανακοινώσεων της  Alzheimer Association International Conference στο Vancouver του Καναδά,παρουσιάσθηκαν τα αποτελέσματα μίας εντυπωσιακής και πρωτότυπης μελέτης που αφορά την χορήγηση ιατρικού διατροφικού σκευάσματος γιά την θεραπεία ήπιας νόσου Alzheimer.

Ερευνητές του MIT (Bοστώνη, Μασσαχουσέτη) σχεδίασαν ένα διατροφικό προιόν με συστατικά συνένζυμα και πρόδρομες ουσίες ικανές να δρουν στην βελτίωση της συναπτικής δυσλειτουργίας του εγκεφάλου, δημιουργώντας νέες συνάψεις και προάγοντας την λειτουργία των παλαιών νευρωνικών συνάψεων.

Το προιόν είναι σε υγρή μορφή , σε συσκευασία των 125 ml (Souvenaid,Nutricia/Danone) και περιέχει τα εξής συστατικά: φωσφολιπίδια 106mgr,χολίνη 400mgr, ουριδίνη 625mgr, σελήνιο 60 mgr, βιτ.Ε 40 mgr,βιτΒ12 3mcgr, βιτB6 1mcgr, βιτB9 400mcgr,εικοσοπεντανοικό οξύ 300mgr και δοκοσαεξανοικό οξύ 1200mgr( ω3 λιπαρά οξέα).

Χορήγηση του μία φορά την ημέρα σε ασθενείς με ήπια ως πολύ ήπια νόσο Alzheimer γιά 24-48 βδομάδες ήταν  ανεκτή και ασφαλής και είχε σαν αποτέλεσμα ΣΑΦΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ.

Αναμένεται η κυκλοφορία του προιόντος στη Ευρώπη το φθινόπωρο του 2012 ενώ δεν είναι γνωστό τι θα γίνει στις Η.Π.Α- ήδη διεξάγεται  νέα μεγάλη έρευνα για το σκεύασμα υπό την αιγίδα της Ευρωπαικής Ενωσης της οποίας τα αποτελέσματα προγραμματίζεται να δημοσιοποιηθούν σε τρία χρόνια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.