Σακχαρώδης διαβήτης καί διατροφή

Πρόσφατη δημοσίευση στό Diabetes Care αναφέρει τά συμπεράσματα έρευνας στό Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά μέ τόν κίνδυνο εμφάνισης  Σ.Δ τύπου 2 καί ποσότητας /είδους διατροφής. Ατομα πού κατανάλωναν περισσότερη ποσότητα φρούτων καί λαχανικών τήν εβδομάδα ( 6 μερίδες ημερησίως), είχαν 21% ολιγότερο κίνδυνο εμφάνισης Σ.Δ τά προσεχή 11 χρόνια σέ σχέση μέ αυτούς πού κατανάλωναν μικρότερη ποσότητα (2 μερίδες ημερησίως). Επιπλέον διαπιστώθηκε κατά 40% ολιγότερος κίνδυνος σέ  όσους κατανάλωναν μεγαλύτερη ποικιλία φρούτων καί λαχανικών (16 είδη) σχετικά μέ αυτούς πού κατανάλωνανμικρότερη ποικιλία(8  είδη)’ τό εύρημα αυτό ήταν καινούριο καί μή αναμενόμενο. Σημειώνεται  ότι η μέση καθημερινή λήψη συνδυασμού φρούτων/λαχανικών στίς δυτικές κοινωνίες ειναι 2-3 μερίδες/24ωρο.

Συμπέρασμα: τρώτε κάθε ημέρα πολλά καί διαφορετικά λαχανικά καί φρούτα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s