Σοκολάτα και υγεία

Τί γίνεται μέ τήν σοκολάτα; Παχαίνει; αδυνατίζει; οφελεί  τό   καρδιαγγειακό σύστημα; Νέες δημοσιεύσεις αναφέρουν ότι ή ή τακτική κατανάλωση σοκολάτας οδηγεί σέ πτώση τής συστολικής  αρτηριακής πίεσης, αύξηση τών επιπέδων τής HDLch(καλής χοληστερόλης) καί σέ βελτίωση τής ινσουλινοαντοχής– άρα καί βελτίωση τής ρύθμισης τού μεταβολισμού τού σακχάρου.Αλλες σύγχρονες μελέτες δείχνουν ότι ή συχνή κατανάλωση σοκολάτας συντελεί στήν μείωση τού δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ)’ δέν συμβαίνει όμως τό ίδιο καί μέ τήν πρόσληψη αυξημένης ποσότητας . Φαίνεται ότι τα πλεονεκτήματα αυτά  εμφανίζονται κυρίως μέ τήν μαύρη σοκολάτα,άγνωστο όμως σέ ποιές ποσότητες-έτσι λοιπόν δέν είναι ξεκάθαρο άν ή αυξημένη θερμιδική πρόσληψη αντισταθμίζεται από τά προσδοκώμενα οφέλη.

Καί πώς εξηγούνται αυτά τά ευχάριστα μηνύματα; Οί ερευνητές τά αποδιδουν στήν ευεργετική δράση -κυρίως αντιοξειδωτική αλλά καί μή ξεκαθαρισμένη τών φλαβονοειδών επικατεχινών τά οποία περιέχει ή σοκολάτα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s